allseasonbandentest 2018
Winnaars ANWB Allseasonbandentest 2018: Continental en Goodyear
25 september 2018
lego bugatti chiron
LEGO bouwt Bugatti Chiron op ware grootte én rijdt er mee weg!
5 oktober 2018

ANWB Winterbandentest 2018: Goodyear, Dunlop en Continental

winterbandentest 2018

winterbandentest 2018Uit de ANWB Winterbandentest 2018 blijkt dat Goodyear, Dunlop en Continental de winnaars zijn. Deze bandenfabrikanten hebben de beste winterbanden met vier sterren. De ANWB nam de test af in de maten 175/65 R14 T em 205/55 R16 H. 

Top 5 ANWB Winterbandentest 2018  in de maat 175/65 R14 T

Deze bandenmaat wordt volgens de ANWB vooral gemonteerd onder stadsauto’s en kleine middenklassers. Denk hierbij aan de Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiesta, Kia Picanto en VW Up.

  1. Continental WinterContact TS860.
  2. Dunlop Winter Response 2
  3. Firestone Winterhawk 3
  4. Goodyear UltraGrip 9
  5. Esa+Tecar Super Grip 9

Zowel de winterband van Continental als de winterband van Dunlop zijn winnaars van deze winterbandentest 2018 in deze bandenmaat, schrijft de ANWB op haar website. Beide banden hebben goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beiden presteren goed tot zeer goed op een nat wegdek en op sneeuw.

Top 5 ANWB Winterbandentest 2018 in de maat 205/55 R16 H

Volgens de ANWB wordt deze bandenmaat vooral gemonteerd onder de Audi A3, Audi A4, Ford Focus, Ford Mondeo, Mercedes A-klasse en Peugeot 2008.

  1. Continental WinterContact TS860
  2. Goodyear UltraGrip 9
  3. Dunlop Winter Sport
  4. Kleber Krisalp HP 3
  5. Michelin Alpin 5

Over zowel de Continental als de Goodyear winterband, schrijft de ANWB op haar site dat het beide banden zijn met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beide winterbanden presteren ook goed tot zeer goed op sneeuw en ook komen ze het beste uit de winterbandentest 2018 op nat wegdek.

De Continental winterband heeft echter het laagste verbruik en is de stilste band uit de test. De Goodyear winterband heeft de beste slijtvastheid.

Welke winterband kiest u?

Tijdens de ANWB Winterbandentest 2018 is onder meer gelet op hoe de banden presteren op droog en nat wegdek, op sneeuw en ijs, het geluid in en buiten de auto, de slijtvastheid en het brandstofverbruik.

Tevens is het zo dat veel van de eigenschappen van een auto (stuur- en remgedrag) een oorsprong in de banden hebben. Het is daarom bij de aanschaf van banden goed te kijken naar de eigen wensen, rijstijl en gebruik. De bandenexperts van Premio Den Haag kunnen u hierover meer vertellen. Welke winterband u ook kiest, u kunt altijd bij ons in Den Haag terecht.

Plan nu alvast uw bandenwissel

Veel mensen willen meteen banden wisselen zodra de eerste vorst in de grond zit. Bij Premio Den Haag helpen we alle mensen zo snel mogelijk, maar we kunnen niet iedereen tegelijk helpen. Reserveer daarom nu alvast uw plek in onze agenda voor uw bandenwissel, zodat u tijdig en veilig de weg op kunt met uw winterbanden.

Maak nu online uw afspraak