verschil winterbanden zomerbanden
Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden?
28 oktober 2018
winterbanden profiel
Wintervoorspelling 2018: koudste winter in 100 jaar verwacht
12 november 2018

Vierkante banden voorkomen

vierkante banden voorkomen

vierkante banden voorkomenVierkante banden, eigenaren van klassieke wagens weten er alles van. Zij zijn dol op hun oldtimer en parkeren ter bescherming ‘hun kindje’ daarom vaak maanden in de winterstalling. Echter, auto’s die te lang stil staan krijgen daardoor juist met vierkante banden te maken. Dat is een probleem, maar niet eentje die onoverkomelijk is. Premio Den Haag weet raad.

De boosdoener van vierkante banden is de zwaartekracht. Een auto drukt met al zijn gewicht constant op de autoband. Al de auto lange tijd niet gebruikt wordt, dan drukt dat gewicht doorlopend op één punt. De band verliest daardoor zijn ronde vorm, zowel bij nieuwe banden als gebruikte banden.

Regelmatig verplaatsen

Een oplossing is om de auto tijdens de winterstalling elke week een klein stukje te verplaatsen, zodat het gewicht op een ander punt van de autoband drukt.

Opbokken

Een andere methode is de auto op vier bokken te plaatsen en de banden eraf te halen. Laat vervolgens de lucht uit de autoband en stapel de banden op.

Bandenschoenen

Vierkante banden kunnen ook door het plaatsen van bandenschoenen voorkomen worden. Dit zijn speciaal ontwikkelde rubberen matten die de autobanden rond houden, doordat het gewicht van de auto wordt verdeeld over een groter oppervlak dan dat van de band. Ook zorgt de bandenschoen ervoor dat het gewicht niet op een platte ondergrond maar op de gebogen vorm van de bandenschoen drukt.

De bandenschoenen kunt u vlak voor de autoband neerleggen, zodat u meteen de juiste posities hebt. Vervolgens rijdt u de auto zo op de bandenschoenen.

Bandenopslag Premio Den Haag

Een vierde oplossing om vierkante banden te voorkomen is de banden op te slaan in de professionele bandenopslag van Premio Den Haag. Daar zorgen we ervoor dat banden op de correcte manier worden opgeslagen bij de juiste temperatuur, zodat niet alleen vierkante banden maar ook uitdroging van banden zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Wanneer de banden worden opgehaald, zorgen onze bandenexperts ervoor dat de banden de juiste bandenspanning hebben en meteen onder uw auto kunnen worden gemonteerd.