lego bugatti chiron
LEGO bouwt Bugatti Chiron op ware grootte én rijdt er mee weg!
5 oktober 2018
remweg winterband
Remweg: hoe staat u in de winter sneller stil met de auto?
17 oktober 2018

Verkeerde brandstof getankt? Zo los je het op!

verkeerde brandstof getankt brandstofstickers

verkeerde brandstof getankt brandstofstickersTankstations plaatsen vanaf 12 oktober 2018 nieuwe brandstofstickers op de pompen, want Europa wil overal dezelfde naam op elke Europese pomp. Handig voor wanneer u met de auto in Europa op vakantie gaat, maar nu dus even opletten zodat u niet per ongeluk de verkeerde brandstof tankt.

Het kan iedereen overkomen en u zult zeker niet de eerste zijn. Volgens een Nederlandse verzekeraar gebeurt het jaarlijks zo’n 15.000 keer. Vooral mensen die een auto huren of lenen pakken vaak uit routine de verkeerde slang uit de houder en tanken de verkeerde brandstof.

Bij een dieselauto benzine tanken of diesel in een benzinemotor gooien. Beide varianten zijn niet aan te bevelen, want het tanken van verkeerde brandstof kan flinke schade opleveren aan het brandstofsysteem of de motor.

Echter, die schade kan voorkomen worden. Vooral wanneer meteen na het tanken ontdekt wordt dat de verkeerde brandstof is getankt. Wat u moet doen is: niets doen! Een klein stukje rijden, al is het maar enkele meters, kan al schade veroorzaken doordat de verkeerde brandstof dan rondgepompt wordt. Zolang de verkeerde brandstof alleen in de tank zit, valt de schade nog te beperken.

Dus start niet de motor, ga niet rijden. Duw eventueel de auto met de pompbediende naar een parkeerplek, maar ga niet rijden. Hebt u al wel gereden, zet de auto dan onmiddellijk langs de kant van de weg.

Bel altijd onmiddellijk uw pechhulpservice die de tank kan leegpompen. Als u geluk hebt, kunt u daarna meteen de juiste brandstof tanken en verder rijden. In het ergste geval zal een berger uw auto naar de garage moeten brengen.

Brandstofstickers

De brandstofstickers vervangen niet de huidige aanduidingen, maar zijn een aanvulling op de huidige benaming. Wie bijvoorbeeld in een benzineauto rijdt zal nog steeds de namen Euro 95 en Euro 98 op de benzinepomp vinden, met daarnaast dus de extra brandstofsticker. Meer weten? Kijk op www.nieuwebrandstofstickers.nl.