autoband
Veilig rijden dankzij goede autobanden
8 februari 2018
auto uitlijnen premio den haag
Eelco Blok: ‘Een auto haarscherp rechtdoor laten rijden is het mooiste dat er is’.
23 februari 2018

Veilig rijden: doe de VVN opfriscursus

verkeersbord laagstaande zon

VVN opfriscursusWist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is veranderd? En dat er vele nieuwe verkeersborden zijn ontworpen sinds het moment dat u uw rijbewijs haalde? Veilig Verkeer Nederland heeft daarom een online opfriscursus ontwikkeld waarmee elke automobilist zijn kennis van de verkeersregels kan bijspijkeren.

Zo worden tegenwoordig vluchtstroken als spitsstroken gebruikt, wat best wennen kan zijn voor automobilisten. Een andere verandering in de verkeersregels is het matrixbord. Dat is een elektronisch verkeersbord en heeft sinds 2008 dezelfde betekenis als een ‘gewoon verkeersbord’. Geeft het ene type verkeersbord een andere snelheid aan dan het andere type verkeersbord, dan geldt het verkeersbord met de laagste snelheid.

Wat elke automobilist vast wel heeft gemerkt is dat automobilisten op veel snelwegen tegenwoordig 130 kilometer per uur mogen rijden. Een iets minder bekende verandering is dat personenwagens met een aanhanger ook sneller mogen rijden. Was dat eerst 80 kilometer per uur, tegenwoordig is dat 90 kilometer per uur.

Gratis online opfriscursus

De opfriscursus kan gedaan worden vanuit verschillende rollen waarmee u aan het verkeer deelneemt. Zo kunt u uw kennis testen als voetganger, maar ook als fietser, scootmobielgebruiker en natuurlijk als automobilist. Er is een korte tests en een uitgebreide test. Voor wie de test liever niet online doet, is er ook de mogelijkheid een theoriebijeenkomst te bezoeken en een praktijkrit te maken.

Doe de VVN online Opfriscursus

 

verkeersbord laagstaande zonPas op voor laagstaande zon

Veilig Verkeer Nederland presenteerde vorig jaar een nieuw verkeersbord om te waarschuwen voor laagstaande zon. Het bord was onder nummer RVV J40 toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens vlak voor… 1 april.

De echte veranderingen van de verkeersregels leest u op de tijdlijn van VVN.