onderzoek bandcomponenten ruimte
ISS ruimtestation onderzoekt bandcomponenten voor Goodyear
16 augustus 2018
goodyear autoband elektrische auto
Autobanden voor elektrische wagens: Goodyear EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology
29 augustus 2018

De scholen gaan weer beginnen! Einde zomervakantie

scholen zijn weer begonnenAutomobilisten opgelet! De zomervakantie is voorbij. Vanaf deze week pakken tientallen scholieren in Den Haag en omgeving de fiets naar school. Wees dus extra alert op wispelturige verkeersdeelnemers die in hun jeugdig enthousiasme voor gevaarlijke verkeerssituaties kunnen zorgen.

Onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) toont aan dat er in deze periode bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren vallen dan normaal. Scholieren moeten na de zomervakantie weer even wennen aan hectische verkeerssituaties. Vaak gaan ze voor de eerste keer zonder begeleiding van huis en moeten ze zich de weg naar school nog eigen maken.

Scholieren worden gemakkelijk afgeleid door vriendjes en vriendinnetjes waarmee ze in groepen over de straat uitwaaieren. Ze zijn druk met appjes en ‘vergeten’ al snel de gevaren die het verkeer zeker in deze periode met zich mee kan brengen. Houd hier rekening mee wanneer u met uw auto op pad gaat.

Waakzaamheid kan leed voorkomen

Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN vooral automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Premio Den Haag steunt dit initiatief van harte, want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.