michelin visionary concept tyre
Duurzame autoband van de toekomst: de Michelin Visionary Concept Tyre
24 januari 2018
autoband
Veilig rijden dankzij goede autobanden
8 februari 2018

Remvloeistof vervangen. Is dat nodig?

remvloeistof controleren

remvloeistof controlerenDe remvloeistof vervangen gebeurt gemiddeld elke twee jaar, afhankelijk van wat het onderhoudsschema van uw auto aangeeft. U wilt in ieder geval de remvloeistof vervangen terwijl de remmen nog werken, want als deze het niet meer doen tijdens het rijden…

Remvloeistof zorgt ervoor dat, zodra we het rempedaal intrappen, de remmen van een auto werken. De remvloeistof wordt niet in elkaar gedrukt, maar wordt verplaatst door het rempedaal. Hierdoor komen andere onderdelen van het remsysteem in beweging die ervoor zorgen dat de auto vaart mindert.

Regelmatig de remvloeistof vervangen is nodig omdat het veroudert en de kwaliteit en werking minder wordt. De soorten remvloeistof DOT3 en DOT4 zijn bovendien hygroscopisch, wat betekent dat de remvloeistof water opneemt uit de lucht. Hierdoor daalt het kookpunt van de remvloeistof.

De remmen en de remvloeistof kunnen namelijk behoorlijk heet worden. Afhankelijk van hoe hard iemand remt, kan de remvloeistof een temperatuur van meer dan 200 graden bereiken. Water heeft een kookpunt van 100 graden en dat gaat dus koken, wat op dat moment zorgt voor dampbelvorming in de leidingen.

Deze dampbellen kunnen, in tegenstelling tot de remvloeistof, wel in elkaar worden gedrukt tijdens het remmen. Hierdoor wordt er minder kracht doorgezet naar de overige delen van het remsysteem, dus is er minder beweging en daarmee minder remkracht. Dat betekent slechter werkende remmen of remmen die helemaal niet meer werken.

Tijdig remvloeistof vervangen

Wanneer de monteurs van Premio Den Haag onderhoud aan uw auto plegen, bekijken zij altijd de staat van uw remvloeistof. Zowel bij een kleine beurt als grote beurt en met een APK-keuring.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat tijdig de remvloeistof vervangen wordt. Het voorkomt simpelweg onnodige ongelukken en bij Premio willen we dat u veilig de weg op rijdt, en veilig stoppen kunt. Daarom plegen we zorgvuldig auto onderhoud.

Profiteer nu van onze grote voordelen op uw auto onderhoud

Maak in februari een afspraak bij Premio Den Haag en ontvang:

  •  10% korting op uw onderhoudsbeurt
  • 50% korting op uw APK-keuring
  • Indien u nieuwe ruitenwissers nodig hebt, dan profiteert u ook in februari nog van onze ruitenwisseractie.
Plan hier uw afspraak in