vakantiecheck
Gratis zomercheck voor vertrek!
21 juni 2018
Pirelli F1 banden
Beweging rondom de Formule 1 banden
5 juli 2018

Oldtimer festivals regio Den Haag

oldtimer uitlijnen eelco blok

oldtimer uitlijnen premio den haagLiefhebbers van prachtige klassieke wagens in de omgeving van Den Haag kunnen deze zomermaanden genieten van de rijdende historie die Nederland rijk is. Oldtimers, youngtimers, klassieke racewagens en rallywagens, ze zijn er allemaal op de diverse oldtimerfestivals in Den Haag.

Zo vormt het circuitpark van Zandvoort op 29 juli 2018 het decor voor het Nationaal Oldtimer Festival. Tijdens dit evenement vind je meer dan 1.000 klassiekers op de paddocks en kun je kennismaken met de leden van vele verschillende autoclubs. Ook wordt op het circuit het Concours d”Elegance gereden en kun je de Morgan Sports Car Club Duitsland zien racen.

Fans die het Nationaal Oldtimer Festival hun eigen klassieke wagen bezoeken hebben tevens de mogelijkheid zelf een rondje op het circuit van Zandvoort te rijden.

Amerikaanse auto’s

In de zomermaanden wordt elke eerste zaterdag van de maand de Saturday Night Cruise gehouden in Den Haag-Zuid. Dat is een gezellige avond met live muziek waar je samen met andere liefhebbers prachtige Amerikaanse auto’s kunt bewonderen. De eerstvolgende Saturday Night Cruise is op 7 juli.

Zondag 2 september vindt in Sassenheim het oldtimer festival in Park Rusthoff plaats. Naast een expositie van oldtimers in en om het park wordt er voor liefhebbers ook een tourrit gereden met oldtimers en youngtimers door de streek.

oldtimer uitlijnen eelco blokOldtimer uitlijnen

‘Oldtimers zijn de grote liefde van de eigenaar. Het rijden in een klassieke wagen is genieten, dus daar is een eigenaar zuinig op. En terecht! Dat rauwe brullende geluid van zo’n motor is prachtig’, vertelt Eelco Blok die regelmatig in de werkplaats van Premio Den Haag oldtimers mag ontvangen.

Voor onderhoud, maar veelal om de oldtimer uit te lijnen, aangezien Eelco Blok een van de weinige uitlijnspecialisten in Nederland is die een oldtimer uitlijnen kan.

Daarvoor beschikt Premio Den Haag over de Rolls Royce onder uitlijnmachines, de Hunter Hawkeye Elite, maar het is de jarenlange ervaring van Eelco Blok die dit stuk gereedschap zo weet te bedienen dat elke oldtimer is afgesteld op de rijstijl van de klant en haarscherp rechtdoor rijdt.

‘Een klassieke wagen geeft veel plezier, maar heeft ook de juiste aandacht en verzorging nodig. En dat geef ik met liefde. Ik zorg ervoor alsof het mijn eigen kindje is.’