vr fietsles beat the street
Voor alle ouders: VR-verkeerles Beat the Street
12 januari 2018
remvloeistof controleren
Remvloeistof vervangen. Is dat nodig?
31 januari 2018

Duurzame autoband van de toekomst: de Michelin Visionary Concept Tyre

michelin visionary concept tyre

michelin visionary concept tyreEen autoband volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen met 3D-printtechnologie. Volgens de autobandenfabrikant is dit dé duurzame autoband van de toekomst, de Michelin Visionary Concept Tyre. Opvallend element is dat de band geen lucht bevat en daardoor niet kan klappen of leeglopen.

De bedenkers werden geïnspireerd door de natuur. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat duurzaam autorijden met de Michelin Visionary Concept Tyre weer een stap dichterbij komt. De autoband heeft een honinggraad structuur en volgens autobandenfabrikant Michelin gaat de band, tevens wiel, net zo lang mee als de auto, waarna het volledig gerecycled kan worden.

Het profiel van de autoband heeft als bijzonder kenmerk dat het ‘aangevuld’ kan worden met een 3D-printer. Bijvoorbeeld bij slijtage of als de wegomstandigheden veranderen. En als het aan de autobandenfabrikant ligt, kan de autobestuurder van de toekomst zelf het materiaal toevoegen.

Een ander bijzonder element van de Michelin Visionary Concept Tyre is dat het ‘verbonden’ is. De autoband communiceert met het voertuig en andersom, waardoor autobestuurders in realtime informatie krijgen over de staat van de autoband.

De visie van Michelin op de toekomstige mobiliteit is gebaseerd op een circulaire economie die in staat is de hulpbronnen van de planeet te beschermen. Dat wil Michelin bereiken door de materialen die nodig zijn om onze producten te produceren te verminderen, te vernieuwen en opnieuw te gebruiken.

Michelin: “Omdat we geloven dat mobiliteit een fundament is voor menselijke ontwikkeling, innoveren we om het steeds veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker te maken.”