winterbandentest 2018
ANWB Winterbandentest 2018: Goodyear, Dunlop en Continental
25 september 2018
verkeerde brandstof getankt brandstofstickers
Verkeerde brandstof getankt? Zo los je het op!
12 oktober 2018

LEGO bouwt Bugatti Chiron op ware grootte én rijdt er mee weg!

lego bugatti chiron

lego bugatti chironJe weet niet wat je ziet als je deze auto voorbij ziet rijden! Een Bugatti Chiron is sowieso gaaf om te zien. Alleen als deze dan ook nog eens helemaal op ware grootte van LEGO is gebouwd, dan ga je helemaal uit je dak.

Ruim 13.000 manuren gingen in de bouw van deze Bugatti Chiron zitten. Steen voor steen bouwde het team van LEGO Technic deze auto op met meer dan 1 miljoen LEGO steentjes.

Vervolgens gingen ze er een stukje mee rijden. De wagen heeft namelijk een motor, ook gemaakt van LEGO, die echt werkt. Het levert maar liefst 5.3 pk. En dat geeft deze LEGO Bugattti Chiron een topsnelheid van zo’n 20 kilometer per uur.

Het dak, de motorkap, de verlichting het autostuur, de spoiler, bijna alles is gemaakt van LEGO. Voor zover we kunnen beoordelen is er maar één onderdeel hetzelfde als bij de originele Bugatti Chiron: de autobanden.

The making of LEGO Bugatti Chiron

Wil je weten hoe LEGO dit voor elkaar heeft gekregen heeft? In onderstaande film leggen de ontwerpers en bouwers hoe ze deze Bugatti Chiron bouwden. Ze laten zien hoe het team alle onderdelen van deze speciale auto in elkaar gezet heeft en rijdend kreeg.