Michelin reclame-affiche 1898
Het Michelinmannetje heeft een nieuw uiterlijk
2 mei 2018
Kika en Alpe d'Huzes
Autobanden kopen? Bij Premio Den Haag steunt u dan ook de strijd tegen kanker
25 mei 2018

Caravanbanden rollen winterstalling uit

bandenspanning caravanbanden controleren

bandenspanning caravanbanden controlerenKrakende schuurdeuren en piepende banden, de bekende voorjaarsgeluiden klinken weer op vele erven waar de boer een winterstalling aanbiedt. Met het zonnige weer en de langere weekenden rollen vele caravanbanden de stal uit om klaargemaakt te worden voor uitjes en vakantie.

Caravanbanden zijn net als vouwwagenbanden of camperbanden, niet geschikt om langere tijd stil te staan. Wanneer een caravan niet regelmatig is verplaatst, dan staat de caravanband te lang stil staat op één plek en kan het zijn ronde vorm verliezen.

Eigenaren van caravans, campers en vouwwagens doen er goed aan om voordat zij op pad gaan de banden te laten controleren op uitdroging en scheuren. Dat voorkomt dat onderweg uw vakantie in het water valt. Breng hoe dan ook in ieder geval uw caravanbanden op de juiste bandenspanning.

Levensduur caravanbanden

Een caravanband gaat gemiddeld 6 jaar mee. De exacte levensduur van een caravanband hangt echter af van waar deze aan blootgesteld wordt. Een koele, donkere en droge stalling zorgt ervoor dat uw caravanbanden langer meegaan. Ook het afdekken van caravanbanden tijdens de vakantie zorgt ervoor dat de caravanband langer meegaat.

Wel geldt dat hoe ouder de caravanband, hoe groter het veiligheidsrisico door slijtage en scheuren. Daarom luidt het advies ook caravanbanden gemiddeld elke 6 jaar te vervangen.

Gratis bandenspanning caravanband controleren Den Haag

Bij Premio Den Haag willen we graag dat iedereen met veilige caravanbanden de weg oprolt. Daarom tonen onze monteurs graag u graag hoe het controleren van de bandenspanning in zijn werk gaat. We bekijken dan ook meteen of de banden voldoende profiel en geen scheurtjes hebben.

Hebben uw caravanbanden onvoldoende bandenspanning, dan pompen we de banden gratis voor u op, zodat u veilig verder kunt rijden. Dat is bandenservice bij Premio Den Haag.

Plan hier uw afspraak in