aardehuis olst autobanden
Huis van autobanden en zand verkocht
29 november 2017
ruitenwissers vervangen
Ruitenwissers vervangen gebeurt te laat
15 december 2017

Bandenspanning controleren bespaart geld

bandenspanning controleren

bandenspanning controlerenUw autobanden worden zachter, want lucht ontsnapt uit de banden van uw auto. Geregeld de bandenspanning controleren zorgt er voor dat u veilig rijdt en bespaart u ook nog eens tot wel € 150 per jaar.

U bespaart geld door een lager brandstofverbruik, want rijden met zachte banden zorgt voor een hoger brandstofverbruik. Ook slijten de banden sneller als ze zacht zijn, waardoor deze eerder vervangen moeten worden. Zachte banden zorgen ook voor meer uitlaatgassen en lawaai. De remweg wordt langer en de kans op een klapband, en daarmee een ongeluk, neemt toe. Genoeg redenen dus om elke twee maanden de bandenspanning te controleren.

Bandenspanning controleren? Dat doet u zo:

  • Controleer de band als deze koud is. Hebt u 5 kilometer of 15 minuten gereden, tel dan 0,3 bar op bij de geadviseerde bandenspanning.
  • Bekijk het instructieboekje van de autofabrikant voor de juiste bandenspanning.
  • De geadviseerde bandenspanning van de autofabrikant is voor zomerbanden. Rijdt u op winterbanden, tel er dan 0,2 bar bij op.
  • Controleer ook uw reserveband! De bandenspanning van de reserveband hoort 0,5 bar hoger te liggen dan de geadviseerde bandenspanning. Dan kan uw reserveband bij pech altijd meteen gebruikt worden.

Gratis bandenspanning controleren Den Haag

De monteurs van Premio Den Haag laten graag aan u zien hoe bandenspanning controleren in zijn werk gaat. Ze kijken dan ook meteen even of uw banden nog voldoende profiel hebben en of de banden scheurtjes vertonen. Hebben uw banden onvoldoende bandenspanning, dan pompen we de autobanden gratis voor u op. Dat is bandenservice bij Premio Den Haag.

Plan hier uw afspraak in