De scholen gaan weer beginnen! Einde zomervakantie
23 augustus 2018
laadpaal elektrische wagen
Laadpaal en autobanden voor elektrische wagens
5 september 2018

Autobanden voor elektrische wagens: Goodyear EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology

goodyear autoband elektrische auto

Goodyear autoband elektrische autoGoodyear heeft onlangs de nieuwe EfficientGrip Performance met Electric Drive Technology gepresenteerd. Dit is een autoband voor elektrische auto’s, die in 2019 in Europa de weg op rolt.

Uit de Goodyear-test blijkt dat traditionele banden tot 30% sneller kunnen slijten wanneer op elektrische voertuigen zijn gemonteerd. De oorzaak hiervan is de krachtige en onmiddellijke koppel van elektrische motoren, waardoor optrekken en afremmen een stuk strakker verloopt. Een andere reden is het extra gewicht van zware accu’s.

Verder blijkt dat er behoefte is aan het verbeteren van de rolweerstand bij elektrische auto’s, zodat autobanden bijdragen aan een groter rijbereik. Dat is een belangrijk criterium voor consumenten, zeker gezien het nog relatief beperkte aantal oplaadpunten in Europa.

Goodyear autoband voor elektrische auto’s

Om deze uitdagingen aan te gaan heeft Goodyear de autoband EfficientGrip Performance-prototype met Electric Drive Technology ontwikkeld. Deze autoband voor elektrische wagens bevat een innovatief loopvlakontwerp. Dunnere lamellen zorgen voor een groter rubbercontactvlak met de weg. Met meer rubber op de weg kan deze autoband beter presteren bij een hoog koppel en tegelijkertijd hoge prestaties in natte omstandigheden behouden.

Het loopvlakontwerp voorkomt ook dat geluidsgolven in de groeven komen, waardoor het interne en externe geluid van de band wordt verminderd. Verder is de vorm van de bandholte geoptimaliseerd om het extra voertuiggewicht van de accu’s te ondersteunen.

Daarnaast heeft Goodyear goed gekeken naar de rubbersamenstelling en dit zo afgesteld , voor een ultralage rolweerstand. Verder is de zijwand zo ontworpen dat de aerodynamische weerstand wordt verminderd en het profiel minder roterende massa geeft. Dat draagt bij aan een lager energieverbruik.

Samen zorgen al deze eigenschappen er voor dat elektrische auto’s met deze Goodyear autoband meer kilometers kunnen rijden op een accu dan met een traditionele autoband.

Advies nodig?

Wilt u advies over banden voor uw elektrische auto? Vraag het gerust aan onze bandenspecialist die u er alles over kan vertellen.

Vraag hier uw advies