wegenwacht praatpaal
De geschiedenis van de Wegenwacht praatpaal
12 september 2018
winterbandentest 2018
ANWB Winterbandentest 2018: Goodyear, Dunlop en Continental
25 september 2018

Winnaars ANWB Allseasonbandentest 2018: Continental en Goodyear

allseasonbandentest 2018

allseasonbandentest 2018Biedt de allseasonband echt het beste van twee werelden? Op die vraag probeert de ANWB een antwoord te vinden met de Allseasonbandentest 2018. De winnaars zijn Continental en Goodyear. Groot verschil is dat de allseasonband maar een voldoende (drie sterren) scoort, terwijl de beste winterbanden vier sterren hebben en dus ‘goed’ scoren.

Voor de Allseasonbandentest 2018 heeft de ANWB de maat 175/65 R14T geselecteerd. Of een allseasonband de beste band voor uw auto is, hangt af van de eisen die u stelt aan een autoband. Prestaties zoals die van een zomerband in de zomer, gecombineerd met voldoende winterse eigenschappen, heeft de ANWB niet gevonden tijdens de Allseasonbandentest 2018.

Feit is dat een autoband per definitie een compromis, omdat een goede autoband aan tal van tegenstrijdige eigenschappen moet voldoen. Iedereen wil een goede grip op het wegdek hebben. En een hoge slijtvastbaarheid is ook belangrijk. Echter, meer grip, gaat ten koste van slijtvastheid. Dus zal er hoe dan ook een keuze moeten worden gemaakt.

Dat is de reden dat er voor verschillende weersomstandigheden verschillende autobanden worden ontwikkeld. De zomerband en de winterband hebben verschillende compromissen. Wanneer het aankomt op de allseasonbanden, dan zijn deze compromissen veel groter dan bij zomer- of winterbanden. En dat is bewust zo gedaan.

Top 5 ANWB Allseasonbandentest 2018 in de maat 175/65 R14T

Deze bandenmaat wordt volgens de ANWB vaak gemonteerd onder auto’s uit de kleine middenklasse. Dat zijn wagens als de Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiesta en Toyota Yaris.

  1. Continental AllSeasonContact
  2. Goodyear Vector 4Seasons Gen-2
  3. Nokian Weatherproof
  4. Nexen N blue 4 Season
  5. Michelin CrossClimate

Uit de Allseasonbandentest 2018 blijkt dat de beste allseasonband op nat wegdek de autoband van Goodyear is, omdat deze autoband de kortste remweg en de beste zijdelingse grip heeft. Op droog wegdek kan alleen komt alleen de Vredestein bij de referentie-zomerband in de buurt. Veel tekortkomingen liggen op het testonderdeel rijeigenschappen, wat bij zowat alle banden afnemende prestaties op droog wegdek geeft. Verder toont de Allseasonbandentest 2018 dat op sneeuw alleen de Continental en de Nokian geen tekortkomingen hebben. Op ijs hebben alle allseasonbanden, vergeleken met de winterbanden, geen nadelen.

Voor het rijden op droog wegdek met optimale prestaties geeft de ANWB de Continental, Nexen, Michelin of Vredestein als beste keuze. Wie optimale prestaties op nat wegdek wil, kan het beste gaan voor de Goodyear of de Continental. En voor een lange levensduur van de autoband raadt de ANWB de Michelin, Goodyear of Nokian aan.

Plan nu alvast uw bandenwissel

Wanneer de eerste winterse omstandigheden zich aandienen met vorst of sneeuw willen veel mensen meteen banden wisselen. Bij Premio Den Haag helpen we al onze klanten snel en goed, maar we kunnen niet iedereen tegelijk helpen. Reserveer daarom nu alvast uw plek onze agenda voor uw bandenwissel, zodat u tijdig en veilig de weg op kunt met uw winterbanden.

Maak nu online uw afspraak
.