Banden balanceren

Banden balanceren is nodig wanneer er onbalans in uw wielen zit. Dat merkt u wanneer bijvoorbeeld uw stuur, dashboard of stoel bij bepaalde snelheden trilt. Onbalans zorgt ervoor dat de wielophanging op bepaalde plaatsen zwaarder wordt belast.

Het uitbalanceren van wielen gaat trillingen tegen en zorgt ervoor dat de wielen weer gelijkmatig ronddraaien. Daardoor heeft de band een beter contact met de weg en slijten alle banden even snel. U zult merken dat het veel prettiger rijden is met gebalanceerde banden.

Onze monteur zal uw banden balanceren door met speciale meetapparatuur de onbalans te meten. Dat zorgt ervoor dat hij heel nauwkeurig op de juiste plekken loodjes op de velg kan plaatsen. Dat heft de onbalans in uw wiel op waardoor u comfortabel en veilig weer de weg op kunt.  Uw banden zijn dan perfect uitgebalanceerd.


Tarief banden balanceren

  • Autobanden personenwagen <17 inch: € 18,50 per band
  • Autobanden personenwagen >17 inch: € 22,50 per band

Online afsprakenplanner

Maak online een afspraak en kies het tijdstip dat voor u uitkomt. Via de online afsprakenplanner kunt u dit gemakkelijk regelen. Wanneer u komt aanrijden, gaat onze monteur meteen uw banden balanceren. 

Maak nu online een afspraak